Street Art in Amman (Jordanië)

De eerste voetstappen in Amman laten je direct kennismaken met de drukke hoofdstad van Jordanië. Amman heeft veel historische bezienswaardigheden, maar ook hele unieke plekjes door gave Street Art. Perfect voor een Instagram, Pinterest of Facebook post als je het mij vraagt!

De eerste indruk van Jordanië

Bij aankomst werden we op het vliegveld ontvangen door de eigenaar van het hostel, na meerdere keren welkom geheten te worden in Jordanië stapten we zijn auto in. Het was donker, ondanks dat probeerde ik een indruk te krijgen van het land. ‘You like bedoein coffee?’, vroeg de eigenaar van het hotel en tevens chauffeur. Twijfelachtig keek ik mijn vriend aan, wat zullen we nu krijgen, om twee uur ’s nachts koffie drinken, is dit te vertrouwen..? Ik nam een nipje, iell, een sterke kruidige smaak bleef in mijn mond hangen. ‘Do you like it?’, vroeg de eigenaar. ‘Yes, it’s nice!’, probeerde ik zo dankbaar mogelijk uit mijn mond te krijgen. Mijn vriend kon er gelukkig wel van genieten. Stiekem wisselden we onze bekertjes, zodat de kopjes beiden leeg zouden zijn. We zaten ten slotte in het donker op de achterbank.

De auto stopte. Het was nog een stukje naar het hostel lopen door Downtown Amman. Mijn oog viel gelijk op de steeg met een dak van kleurrijke parapluutjes. Gekleurde bloempotten waren langs dezelfde trap aan de muur omhoog bevestigd. Een mengelmoes van Jordaniërs poseren op de trap voor een foto. Een mevrouw in burka, een ander met hoofddoek en daar tussenin stond een toerist. Het gaf me een warm gevoel van binnen.

Street Art in Amman

In Amman vind je overal tegenstrijdigheden, arm – rijk, kleurrijk – grauw of het verschil in religie bijvoorbeeld, zoals de moslims en christenen. De verscheidenheid en diversiteit maakt Amman een bijzondere bestemming. Het project Art for All past hier goed bij. Een project opgezet om Street Art in Amman te maken, zoals de naam al aangeeft, deze kunstwerken zijn voor iedereen. Kunstenaars van over de hele wereld hebben een kunstwerk gemaakt op gebouwen door de hele stad. Je raad het al de straatkunst is overal in Downtown te bewonderen. Op deze website vind je een plattegrondje met de locatie van de mooiste kunstwerken. Ook zonder plattegrondje kom je al heel veel perfecte plekjes tegen, kijk dus goed in iedere steeg die je voorbij loopt!

Amman, de hoofdstad van Jordanië:

Street Art in Amman:

Verwacht je dit als je aan een drukke stad in het Midden-Oosten denkt? Hopelijk dienen deze prachtige foto’s als inspiratie om ook Jordanië op jou bucketlist te zetten. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

 

4 reacties

 1. Heel veel van jou foto’s doen het niet… Zonde want ik ben benieuwd naar de foto’s!

  1. EllisWereld zegt: Beantwoorden

   Hoi Marlies, bedankt voor je reactie! Wat gek dat de foto’s het niet doen, ik zie ze zelf wel allemaal.. Misschien ligt het aan de internetbrowser?

 2. Wat leuk!

  Ruim 10 jaar geleden was ik in Amman, toen was het best een saaie stad zonder street art. Fijn dat de stad wat levendiger is geworden.

  1. EllisWereld zegt: Beantwoorden

   Wat gaaf dat je tien jaar geleden al in Amman bent geweest, ik ben wel benieuwd of er veel veranderd is zeg! Ik vond het verder een prettige en vooral levendige stad. :)

Geef een reactie