Wie ben ik?

Who the fuck is Ellis?

Dat vraag ik mij ook weleens af. Inmiddels ben ik een jongvolwassen vrouw van 25 jaar. De puberteit heb ik overleefd. Oftewel mijn plekje in Nederland gevonden. Maar is dit wel de juiste plek voor mij? Het internet, social media en de snel ontwikkelde technologieën hebben ieders wereld verreikt. Ook de mijne. Ik ben verslaafd aan Instagram en kan mezelf een blogger noemen. Niet alleen online is de wereld veranderd, ook vlieg je tegenwoordig voor een paar tientjes naar de andere kant van de wereld!

De andere kant van de wereld

Wat is er aan de andere kant van de wereld te vinden? Hoe zijn de mensen daar? Wie ben ik op een andere plek? Vragen die mijn aandacht trokken. Mij nieuwsgierig maakten. Ze bleven in mijn gedachten ronddwalen. Ik wil eerst ervaren hoe dit dichterbij huis is? In Oost-Europa? Ik pakte de trein en maakte een geweldig interrailreis door de Oostbloklanden. Zo’n eerste backpack reis vergeet je niet snel. De wereld heeft mijn vertrouwen gewonnen. Ik ben besmet met het ‘reisvirus’.

Is dit mijn plek in de wereld?
Is dit mijn plek in de wereld?

Op avontuur

In 2012 ging ik een eerste grote uitdaging aan. Ik koos een stageplek in Afrika. Er was een gaaf project in Gambia. Vier maanden werkte ik in een speciaal-onderwijsschooltje. Daarnaast wilde ik in samenwerking met andere studenten lijfstraffen op scholen verminderen. Vol goeie moed gingen we dit grote avontuur tegemoet. Het tempo ging omlaag. Genieten van het leven, in het hier en nu, was wat de lokale bevolking ons leerden. Wat een prachtige mensen, het leven waarderen zonder iets te waarderen te hebben. Ietwat overdreven natuurlijk, maar vergeleken met de verwende Nederlanders..

Blogger

Ik startte mijn eerste reisblog op Tumblr. Schreef verhalen als blogger voor Windesheim, zodat studenten konden lezen hoe het is om een buitenland stage te doen. Ik wilde meer bloggen, maar wist ik veel hoe. Als ik weer op reis ga, pak ik het groter aan bleef ik maar denken. En zo bleef ik het blog plan voor me uitschuiven. Terug in Nederland, zat ik vol met verhalen die ik toch echt van me af wilde schijven. Ik wilde schrijven met een doel, zodat anderen de informatie kunnen gebruiken waar ik tijdens mijn reis naar opzoek was.

Meer van de wereld zien

Terug in Nederland kon ik mijn draai niet vinden. Mijn plekje in Nederland was verdwenen. Afstuderen en weer op reis was waar ik voor studeerde, werkte en leefde. In 2013 vertrok ik naar Zuid-Amerika. Een drie maanden lange vakantie in een totaal andere wereld. De reis was zo anders als mijn Gambia avontuur. Toch voelde ik mij zo vrij. De meeste dagen liep ik met een glimlach van oor tot oor door de straten. Zou ik ook zo blij worden van een reis door Azië? Australië is toch nog steeds heel ‘westers’? Hoe primitief is de rest van het Afrikaanse continent? Het ‘onveilige’ Midden-Oosten trekt toch telkens weer mijn aandacht.

Ontdekkingsreis

Een zoektocht naar mijn plek in de wereld is begonnen. Want de wereld is veel mooier dan wij allemaal denken. Als millenial wil ik uit het leven halen wat erin zit, maar hoe ga ik dit doen? Ik wil je als reisblogger meenemen op ontdekkingsreis. Als de reis niet ergens in de wereld is, dan zoek ik wel naar mezelf. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?! Mijn nieuwe uitdaging; ik ga opzoek naar vrijheid, passie en geluk. Als het niet ergens op de wereld is. Zoek ik de wereld rond!

Ellis

Laat het avontuur beginnen!
Laat het avontuur beginnen!