Dat vraag ik mij ook weleens af. Mijn naam is dus Ellis. Al zesentwintig jaar op deze aardbol. Het liefst reis ik de hele ‘wereld rond’. Sinds mijn eerste interrailreis door Europa ben ik niet meer te stoppen. Ik schrijf graag over de avonturen die ik beleef op reis, maar ook in Nederland! Op mijn blog lees je alles over reizen, duurzaamheid en het leven.

De wereld rond

Wat is er aan de andere kant van de wereld te vinden? Hoe zijn de mensen daar? Hoe voelt het om aan de andere kant van de wereld te leven? Allemaal vragen die iedereen zich wel eens af vraagt. Om eerst dichterbij huis te ervaren hoe het is om op reis te zijn vertrok ik richting Oost-Europa. Met de trein ging ik van stad naar stad, een geweldig interrailreis door de Oostbloklanden. Mijn eerste reis met een backpack op de rug, eentje om nooit te vergeten. De wereld had tijdens deze reis mijn vertrouwen gewonnen. Ik was besmet met het ‘reisvirus’.

Meer avontuur

In 2012 ging ik een nog grotere uitdaging aan. Ik koos een stageplek, voor de opleiding Social Work, ergens in Afrika. Ik wist eerlijk gezegd niet eens waar in Afrika dit land lag, maar hè het is Afrika! Vier maanden heb ik geleefd in Gambia. Net als een echte Afrikaan. Het tempo ging omlaag. Ik genoot van het leven in het hier en nu. En trok zoveel mogelijk op met de locals. Wat een prachtige mensen.

Het einde van de wereld, Jordanië.

Nederland

Terug in Nederland kon ik mijn draai niet vinden. Ik was afgestudeerd en viel in een groot zwart ‘gat’. Ik droomde altijd al van een reis door Zuid-Amerika. De foto’s van een kleurrijke en vrolijke volk lieten me stralen. In 2013 vertrok ik voor een echte wereldreis naar Zuid-Amerika. Een drie maanden lange reis in een totaal andere wereld. De vrijheid die ik op reis heb ervaren is niet te omschrijven. ‘Ellis está muy feliz!’ zij Martha ieder dag weer van mijn gastverblijf. Eenmaal weer terug moest ik toch geloven aan het serieuze leven in Nederland. Ik krabbelde terug naar het studentenleven, begon met de master Psychology. Ondertussen genoot ik volop van de vrijheid en naast het harde werken plande ik mijn vakanties en vrije dagen vol met reizen. Een stedentripje hier, surprise tripje daar of toch twee weken naar het Midden Oosten. Het kon allemaal!

Liefde voor fotografie.

Reisblogger

Mijn eerste reisblog startte ik op Tumblr. Ik schreef tijdens mijn stage in Gambia blogs voor Windesheim, zodat studenten konden lezen hoe het is om een buitenland stage te doen. Het schrijven was voor mij een uitlaatklep geworden, ik wilde meer bloggen. Als ik weer op reis ga, start ik een echte reisblog. Ook fotografie vond ik steeds interessanter. Ik merkte dat ik er steeds beter in werd. Eenmaal terug in Nederland van mijn Zuid Amerika reis zat ik vol met verhalen en kaartjes vol foto’s. Ik wilde het delen, met een doel, zodat anderen de informatie kunnen gebruiken waar ik tijdens mijn reis naar opzoek was. Dat hoop ik met mijn blog te bereiken!

Ellis