Genoeg te beleven in verassend Deventer aan de IJssel

Categorieën Nederland

De laatste week van mijn zomervakantie bezocht ik een vriendin in Deventer. De zomerse temperaturen maakten de dag net wat relaxter. We besloten dan ook om na een korte stadswandeling te picknicken langs de Ijssel. Niet alleen in de zomer is Deventer prachtig, ook in de winter valt er nog genoeg te beleven.

Avontuur in Nederland

De blogs over Nederland nemen je mee op avontuur door ons koude kikkerlandje. Want Nederland kan ook heel mooi zijn. Inmiddels heb ik steden van Amsterdam tot Maastricht en van Groningen tot Enschede ontdekt. Ook ben ik opzoek gegaan naar de leukste dagjes weg in Nederland! Veel reizigers komen er na een aantal verre reizen achter dat Nederland veel mooier is dan we denken. Ook ik ben zo’n reiziger. Vroeger was het een verplichting om naar een leuke stad te gaan, of een wandeling in een natuurgebied te maken. Nu ben ik juist opzoek naar de verborgen pareltjes van Nederland. En dat is ook precies wat ik tegenwoordig doe als ‘gewone’ burger van Nederland. Ik hoop je te inspireren om ook het avontuur in eigen land op te zoeken, het hoeft allemaal niet zo ver weg als we denken.

Historisch Deventer

Deventer is een van de oudste vijf steden van Nederland en van oorsprong een Hanzestad. Hierdoor doet de stad erg oud aan. Een oud plein is de Brink, om het plein heen is de hele stad gebouwd. Op de Brink is altijd leven, vooral op de gezellige terrassen. Ook vind je hier de Waag, dat oude gebouw op het plein, waarin op dit moment het Historisch Museum van Deventer zit gevestigd. Deventer ligt heel tactisch langs de Ijssel en op nog geen vijf minuten lopen van het centrum vind je de IJssel al. Langs de waterkant kun je zomers heerlijk chillen in het gras!

Walstraat, lovely colors.

Streets of Deventer

Vanaf het station is het centrum heel makkelijk te voet te bereiken. Wij wandelden vanaf het Centrum via de Keizersstraat zo het centrum in. Na het bekijken van het knusse huisje van mijn vriendinnetje, kwamen we gelijk terecht in een van de leukste straten van Deventer. Dit is de Walstraat, waar je je echt waant in een oud Hollands straatje met knusse winkeltjes. Mijn favoriete plekje was de Theesteeg, hier kun je zelf je eigen theeblaadjes scheppen en afwegen. Ook lag er verderop een hond voor de winkel rustig te kijken hoe de passerende mensen zijn aandacht probeerden te trekken. Genieten dus!

Knus eet tentje in Deventer.

Altijd wat te beleven

Ieder jaar vind je verschillende festivals in Deventer die zeker het bezoeken waard zijn! Je hebt bijvoorbeeld het bekende Deventer op stelten, Deventer boekenmarkt, (food) Festival de Oriënt of het Dickens festival. Een gezellig boel dus! Zelf wil ik het Dickens festival ooit eens meemaken, want al die prachtig verkleedde mensen slepen je direct mee het verleden in. Ook ontdekte ik tijdens een tweede bezoek aan Deventer het havenkwartier. Een industrieel terrein waar creatieve ondernemers zich kunnen vestigen. Heerlijk om een biertje te drinken in de zon of te genieten van een lekker hapje bij een (indoor) foodstall. Er zijn zelf veganistische opties! Naast de kleine foodhallen van Deventer, zijn er ook regelmatig activiteiten bij het havenkwartier.  Vervolgens wandel je nog een rondje over het havenkwartier om verrast te worden door de prachtige straatkunst (graffiti).

Hoe Nederlands aan is dit beeld aan de Ijssel?

Wat vindt jij van het centrum van Deventer? Zeker een bezoekje waard toch? 

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

1 gedachte op & ldquo;Genoeg te beleven in verassend Deventer aan de IJssel

  1. Wat een leuke stad is Deventer toch! Ik was er afgelopen zomer ook voor het eerst. Wil zeker ook nog een keertje weer terug, want vond het een erg fijne stad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *