Ellis in Nederland: Deventer aan de IJssel

Categorieën Nederland

De laatste week van mijn zomervakantie bezocht ik een vriendin in Deventer. De zomerse temperaturen maakten de dag net even wat relaxter. We besloten dan ook om na een korte stadswandeling heerlijk te picknicken langs de Ijssel. Aan de hand van deze fotoblog laat ik je zien hoe leuk een dagje Deventer kan zijn!

Ellis in Nederland

De fotoblogs ‘Ellis in Nederland’ nemen je mee op avontuur door het koude kikkerlandje. Want Nederland kan ook heel mooi zijn. ‘Wat te doen in Nederland?’, is een vraag die ik mijzelf meerdere malen heb gesteld. Inmiddels heb ik steden van Amsterdam tot Maastricht en van Groningen tot Enschede ontdekt en ben ik opzoek gegaan naar de leukste dagjes weg in Holland!

Veel reizigers komen er na een aantal verre reizen achter dat Nederland veel mooier is dan we denken. Ook ik ben zo’n reiziger. Vroeger was het een verplichting om naar een leuke stad te gaan, of een wandeling in dat mooie natuurgebied te maken. Nu ben ik juist opzoek naar de verborgen en mooie plekjes van Nederland. En dat is ook precies wat ik tegenwoordig doe als ik mijn ‘gewone’ leven in Nederland moet leven.

Historisch Deventer

Deventer is een van de oudste vijf steden van Nederland en van oorsprong een Hanzestad. Hierdoor doet de stad erg oud aan. Een oud plein is de Brink, om het plein heen is de hele stad gebouwd. Op de Brink is altijd leven, vooral op de gezellige terrassen. Ook vind je hier de Waag, dat oude gebouw op het plein, waarin op dit moment het Historisch Museum van Deventer zit gevestigd. Deventer ligt heel tactisch langs de Ijssel en op nog geen vijf minuten lopen van het centrum vind je deze rivier al. Langs de waterkant kun je heerlijk chillen in het gras!

Walstraat, lovely colors.

Streets of Deventer

Vanaf het station is het centrum heel makkelijk te voet te bereiken. Wij wandelden vanaf het Centrum via de Keizersstraat zo het centrum in. Na het bekijken van het knusse huisje van mijn vriendinnetje, kwamen we gelijk terecht in een van de leukste straten van Deventer. Dit is de Walstraat, waar je je echt waant in een oud Hollands straatje met knusse winkeltjes. Mijn favoriete plekje was de Theesteeg, hier kun je zelf je eigen theeblaadjes scheppen en afwegen. Ook lag er verderop een hond voor de winkel rustig te kijken hoe de passerende mensen zijn aandacht probeerden te trekken. Genieten dus!

Knus eet tentje in Deventer.

Altijd wat te beleven

Ieder jaar vind je verschillende festivals in Deventer die zeker het bezoeken waard zijn! Je hebt bijvoorbeeld het bekende Deventer op stelten, Deventer boekenmarkt, (food) Festival de Oriënt of het Dickens festival. Een gezellig boel dus! Zelf wil ik het Dickens festival nog eens bezoeken, want al die prachtig verkleedde mensen slepen je mee het verleden in.

Hoe Nederlands aan is dit beeld aan de Ijssel?

Wist jij dat Deventer zo’n gezellig centrum heeft? Zou je hier een dagje naar toe gaan, als je dan toch in Nederland bent?

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

1 gedachte op & ldquo;Ellis in Nederland: Deventer aan de IJssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *