Genomineerd voor de Liebster Award!

Categorieën Landen
Lama in Ecuador

Liebster AwardDe Liebster Award? Wat is dat.. Het zit zo, het is een award voor beginnende bloggers om jou nieuwe blog onder de aandacht te brengen, maar natuurlijk ook meer te weten te komen over de persoon achter de blog.Nu heb ik een Over Mij pagina, maar dit zijn toch ander soort vragen.
Ik ben echt heel blij met de nominatie! Deze heb ik te danken aan Tess van Tesslovestravel.nl. Ik ben blij dat zij mij ontdekt heeft!

De 11 vragen voor mij waar Tess nieuwsgierig naar is, beantwoord ik hieronder:

1. Welke reis heeft er toe geleid dat je nu het reisvirus hebt? 

Het reisvirus heb ik ontdekt na een interrail reis door Oost-Europa in 2012. Tijdens deze 21 daagse reis ging ik voor het eerst ‘rondreizen’, dus van plek naar plek. Ik bezocht heel veel hoofdsteden in Oost-Europa van Warschau tot Sarajevo! Op dat moment had ik nog niet veel geld, nu trouwens nog steeds niet. En omdat de reis bedoeld was als gewone zomervakantie, moest ik lowbudget reizen. Goedkoop reizen is voor mij nog steeds een uitdaging! Ik geloof dat ik tijdens het interrailen in totaal 1000 euro kwijt was, inclusief treinticket, slapen, eten en dagtrips/tours. De blog over het interrailen zit er aan te komen, dus wait for it!

2. Ben jij een avontuurlijke of een luxe reiziger?

Het antwoord op de vraag is denk ik al redelijk gegeven door bovenstaande reis. Ik ben een avontuurlijke reiziger. Ik heb niets met luxe hotels, omdat ik dan veel te ver van de lokale bevolking af sta. Ik ben niet meer of minder dan zij zijn, wel bewonder ik een ander persoon met een andere cultuur. Ik zou mij niet snel laten bedienen, maar wil het graag zelf doen en ervaren. Tuurlijk is een keer een nachtje bijkomen in een schoon hotel heel relaxt, maar dan heb ik daarvoor ook wel echt moeten afzien voor langere tijd.

3. Hoelang blog jij al? En hoe is dat zo gekomen?

Tijdens mijn stage in Gambia en de reis door Zuid Amerika ben ik gaan bloggen gedurende het reizen. Ik was tijdens mijn stage studentreporter voor Hogeschool Windesheim, omdat zij het ook leuk vonden om aanstaande studenten te laten zien hoe het is om een buitenland stage te doen. Deze blogs waren vaak wat zakelijker en school gerelateerd. Daarnaast hield ik een persoonlijke blog bij, maar vaak had ik geen tijd of zin om er heel druk mee te zijn. Ook tijdens mijn reis door Zuid-Amerika hield ik een blog bij, al snel haakte ik af omdat ik veel familie en vrienden al zoveel sprak dat mijn avonturen al bekend waren bij hen. Wel vond ik het heerlijk om soms iets van mij af te schrijven, met name om gewoon even mijn gevoelens te kunnen delen. Toen ik terug was van deze reizen merkte ik dat ik meer wilde met mijn ervaringen. Vrienden die van plan waren een verre reis te maken vroegen mij om tips en tricks, ‘Want jij hebt toch al veel gereisd?’ zeiden ze dan. Dat maakte dat ik andere mensen wil helpen met het plannen van een zo mooi mogelijke reis! Want ja, iedereen plant toch wel een beetje zijn reis en route.. En mijn ervaring is dat ik soms echt informatie miste tijdens mijn reis.

4. Wat zijn jou 3 favoriete stranden?

Oei, dit vind ik een moeilijke vraag! Als ik erover nadenk heb ik ook echt veel stranden bezocht! Soms onverwachts of echt om te relaxen, soms omdat ze zo mooi zwart of rood zijn. In Griekenland was mijn favoriete strand het rode strand in Santorini, Kokkini Paralia. Tijdens het eiland hoppen kwam ik vervolgens op Milos terecht, waar Sarakiniko beach echt heel bijzonder is! De stranden in Kroatië hebben mij vroeger al heel blij gemaakt, omdat het geen zandstrand is! Rotsen en een strak blauwe zee, waar je dus super mooi kan snorkelen.

5. Heb je weleens iets vervelends meegemaakt tijdens een reis?

Over het algemeen mag ik echt van geluk spreken dat mij niet meer overkomen is. Daar ben ik heel blij mee, vooral in Rio de Janeiro was het af en toe best spannend na het horen van de enge verhalen. Ik ben dan zelf ook wel erg alert geweest gedurende de gemaakte reizen. Een moment wat ik vervelend vond en nooit meer zou vergeten is er eentje tijdens mijn stage in Gambia. De familie van goede vriend (Mamadi) was mijn tweede thuis geworden. Bijna dagelijks was ik bij hun compound te bekennen en maakten we veel plezier. Tot het moment dat alle jonge meisjes niet meer vrolijk buiten speelden, maar met betreurde gezichtjes binnen zaten. Ze droegen dezelfde jurkjes en de oudere vrouwen waren juist heel vrolijk. Na wat doorvragen kwam ik erachter dat ze besneden waren. Vrouwen besnijdenis is in Nederland verboden en is een hele vervelende ervaring, voor je hele leven! Dit was echt een moment dat je beseft dat ze in Gambia anders leven, maar ook anders denken.

6. Welk land zou jij iedereen aanraden?

Hmm, ik twijfel tussen Griekenland, Bosnië Hercegovina of Ecuador. Ik denk omdat de andere landen al bekender zijn ik voor Ecuador kies. Ecuador is een nog minder ontdekt land van Zuid Amerika, terwijl het echt voor ieder wat wils heeft. Je kan er de jungle opzoeken, steden bekijken, maar ook naar leuke marktjes in kleine dorpjes, bergen/vulkanen beklimmen, of salsa achtig swingen, de lokale bevolking heel open en ze hebben lekker, maar ook interessant eten. Het feit dat ze cavia (in het Spaans: guy) eten vond ik erg interessant!

7. Wat doe je liever: Skydiven in Nieuw Zeeland of een ritje op een olifant maken in Thailand?

Hier zou ik heel lang over na moeten denken als ik deze keuze in het echt zou mogen maken. Ik ben een adrenaline seeker. Maar sinds kort heb ik een voor liefde voor olifanten gekregen. Prachtige beesten en vooral de familie gevoelens die ze hebben naar hun soortgenoten. Toch vind ik het altijd tricky in Thailand om iets met dieren te doen, je weet niet hoe ze leven, hoe ze behandeld worden en of het prettig is dat ik op hun rug ga zitten voor mijn plezier. Daarom kies ik toch voor skydiven in Nieuw Zeeland, omdat daar het uitzicht het ook meer dan waard is! Mijn oma zou trots zijn op deze keuze!

8. Waar gaat je eerst volgende reis naar toe?

Helaas heb ik vanwege het starten van een master geen grootte reis op de planning staan. Wel zit er een familie weekendje naar Vaals in Zuid Limburg en een midweekje naar Texel aan te komen. Nederland kan ook mooi zijn, daar moet ik mijzelf altijd even aan herinneren. In januari ga ik op wintersport naar l’Espace Killy in Frankrijk! Daar heb ik echt zin in!

Wintersporten in Frankrijk.
Wintersporten in Frankrijk.

9. Zijn er reisprogramma’s die je graag kijkt op tv?

Jazeker, ‘Floortje Naar Het Eind Van De Wereld’ is een programma waarvan ik elke aflevering wil zien. Floortje zelf heeft een leuke manier van reizen en zoekt interessante en verschillende mensen op waar je meer over te weten komt. Ik vind het dan erg leuk om te weten waarom mensen doen wat ze doen en leven zoals ze leven. Om soms jaloers van te worden! Kijken dus. Ook kijk ik regelmatig 3 op reis, vooral leuk voor een reis om kort een indruk te krijgen van het land. Of achteraf om te zien waar zij naar toe gaan en waar jij al geweest bent!

10. Welke reisfoto geeft jou een heel fijn gevoel?

Omdat deze foto gemaakt is na een overwinning door het klimmen in de bergen tot wel 4600 meter hoogte om dit helder blauwe meer te kunnen bekijken – Laguna 69.

Peru Lake 69
Peru laguna 69

11. Zou je ooit in een ander land willen gaan wonen? En in welk land zou dat dan zijn?

Dat staat nog hoog op mijn bucketlist! Voor ik aan baby’s ga beginnen wil ik heel graag een jaar of langer in het buitenland leven, wonen en waarschijnlijk ook werken. Ik vind het erg leuk om op te gaan in de cultuur van een land, daarom zou ik ook een land kiezen die totaal anders als Nederland is. Alleen al om mij aan te passen aan een relaxte cultuur, zou ik Afrika kiezen. Of misschien toch op een Caribische eiland? We zullen zien wat het leven mij nog gaat brengen!

In de hoop dat jullie het leuk vinden (en er nog geen ontvangen hebben) ga ik de liebster award doorgeven aan de volgende bloggers:
Sander van yardtravel.wordpress.nl
Xiaowei en Ben
van Travelhype.nl

DE REGELS VAN LIEBSTER AWARD:

 • Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
 • Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
 • Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
 • Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
 • Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

WAT ZIJN JOUW ANTWOORDEN OP DEZE 11 VRAGEN?

 1. Wat was je eerste echte wereldreis?
 2. Wat zijn jou drie favoriete steden?
 3. Reis je het liefst alleen, met een vriend/vriendin of een groepje mensen?
 4. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 5. Welke ervaring op reis zou je nooit meer vergeten?
 6. Wat vind je het vervelends aan op reis gaan?
 7. Wat is onmisbaar voor jou om op reis mee te nemen?
 8. Reis je voor de natuur, cultuur of iets heel anders? En wat is dat dan?
 9. Wat is je laatste reis geweest?
 10. Heb je mensen leren kennen op reis die je nog steeds veel spreekt?
 11. Wat is je favoriete reisfoto?

Liefs,

Ellis

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

2 gedachten op & ldquo;Genomineerd voor de Liebster Award!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *