Uitgaan in Quito; Halloween

Categorieën Ecuador

Dit weekend is het zo ver, Halloween. In Nederland is Halloween geen groot feest. Toen ik nog jong was vierde ik nooit Halloween. Tegenwoordig zie je kinderen langs de deuren lopen en verkleedfeesten ontstaan. Maar hoe wordt Halloween eigenlijk in Zuid-Amerika gevierd?

31 Oktober

Het is bekend dat in Amerika Halloween uitgebreid gevierd word. Heerlijk, een verkleedpartijtje past wel bij me! Ook Zuid Amerika blijft niet achter in het vieren van Halloween. Toen het 31 oktober was, zat ik in Quito in een hostel. Het hostel was een prima en vooral gezellig hostel. Mijn kamergenoten kwamen vooral uit Amerika, Engeland en Australie, de landen waar Halloween een feestdag is. Dit mocht natuurlijk niet ontbreken in Quito, dus werd ik meegevraagd om naar een Halloween party te gaan!

Halloween in Zuid-Amerika

Voor het eerst een nachtje feesten in Quito, is dat niet gevaarlijk in Zuid Amerika? En waar gaan we dan naar toe, hoe zit het met mijn angstaanjagende outfit?! Daar hadden ze hele creatieve oplossingen voor bedacht, er was een mini winkeltje met allemaal Halloween outfits. Op die plek was ik niet gekomen zonder de mede-reizigers, het was echt een klein, volgepropt winkeltje met allemaal outfits. Er hingen prachtige kostuums, waar ook een enorm prijskaartje aan zat. En tja, we zijn nou eenmaal allemaal backpackers. Ik besloot alleen zwarte en witte schmink te halen.

Backpackers outfit

De voorbereiding kon beginnen, de meest ‘zwarte’ outfit visde ik uit mijn backpack. Op internet vond ik een zwart/wit scaryface schmink voorbeeld. Toevallig kon een jonge dame erg goed schminken, waardoor we er op en top uitzagen! De haren nog even door de war met een grote hoeveelheid haarlak en evoila, mijn goedkoopste halloween outfit voor een eerste echte halloween party.

Angstaanjagende Halloween gezichten in Quito
Angstaanjagend

Plaza Foch

In Quito heb je het beruchte toeristenplein ‘Plaza Foch’ in de wijk la Mariscal. Elk restaurant, barretje of club was versierd in Halloween sferen. De een nog mooier dan de ander, er waren zelfs speciale cocktails voor die avond, waar je bijvoorbeeld een oogbal in je drankje krijgt. Ook liepen er locals met allerlei Halloween versiering rond over het plein, knipperende lampjes op haarbandjes ect. Jammer, dat ze veelste veel dollars vroegen hiervoor. Per ongeluk knapte een flut haarbandje ook nog, omdat deze in mijn hand geduwd werd.. Maar ‘no, es mi culpe..’ Nadat we wat drank hadden ingeslagen en de outfits compleet waren, maakten we ons klaar voor de avond. Dit deden we gewoon bij een soort 24uurs shop/slijterij.

Feestende locals

Op naar de club, overal was feest, dit verbaasde me op dat moment, ik was al een week in Quito en heb niets van dit nachleven ervaren. Van de pub naar de club vermaakten we ons op top 40 muziek van dat moment. (Helaas geen Zuid Amerikaanse muziek, maar dit was in Baños maar al te goed te vinden!). Lees hier meer over in mijn vervolg blog.

Uitgaan in Quito

Hoe is het nou om in Zuid Amerika te stappen? Uitgaan in Quito was voor mij niet heel anders als uitgaan in Nederland. Meestal neem ik een klein tasje mee met kostbare spullen. Ik liet wel de grote dingen zoals mijn camera in het hostel, mijn mobiel nam ik wel mee (in geval van nood). Wat contant geld, maar niet teveel en vooral geen pinpas! De mensen waren tijdens het stappen heel normaal, ze dansden vrolijk. We werden niet lastig gevallen. Soms wilden er een Ecuadoriaan wel even een (salsa) dansje met je maken. Dit schrok ons natuurlijk wel af als die persoon geen knapperd was. Ik zorgde er wel voor dat ik niet alleen achter zou blijven, want dat zou betekenen dat ik alleen door de straten van Quito naar het hostel zou moeten lopen. Het wordt voor vrouwen sterk afgeraden in het donker over straat te gaan. Het uitgaan is net zo plezierig als op stap gaan op vakantie.

Happy Halloween!

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *