Zo ziet Kasteel de Haar er vanuit de lucht uit

Categorieën Nederland

Op de laatste zonnige herfstdag van het jaar bezocht ik het prachtige Kasteel de Haar nabij Utrecht. Samen met Jort en Ties, beiden gewapend met een drone om Kasteel de Haar vanuit de lucht te fotograferen. Het is echt een sprookjesachtig kasteel, kijk zelf maar!

Avontuur in Nederland

De blogs over Nederland nemen je mee op avontuur door ons koude kikkerlandje. Want Nederland kan ook heel mooi zijn. Inmiddels heb ik steden van Amsterdam tot Maastricht en van Groningen tot Enschede ontdekt. Ook ben ik opzoek gegaan naar de leukste dagjes weg in Nederland! Veel reizigers komen er na een aantal verre reizen achter dat Nederland veel mooier is dan we denken. Ook ik ben zo’n reiziger. Vroeger was het een verplichting om naar een leuke stad te gaan, of een wandeling in een natuurgebied te maken. Nu ben ik juist opzoek naar de verborgen pareltjes van Nederland. En dat is ook precies wat ik tegenwoordig doe als ‘gewone’ burger van Nederland. Ik hoop je te inspireren om ook het avontuur in eigen land op te zoeken, het hoeft allemaal niet zo ver weg als we denken.

Kasteel de Haar

Er zijn in Europa veel bijzondere kastelen te vinden. Ook staan er een aantal gewoon in Nederland. Kasteel de Haar kende ik al een langere tijd, maar telkens kwam het er niet van om er een bezoekje aan te brengen. Deze warme herfstdag maakte het bezoek helemaal af. Een ticket om toegang te krijgen tot de tuinen van het kasteel kost je 5 euro. Ben je nieuwsgierig naar de binnenkant van het kasteel of wil je meer weten over het leven in een kasteel dan betaal je 16 euro. Wij wandelden door de tuinen, om het kasteel en verdwaalden in het doolhof. Het was een fijne zondag.

Drone vliegen in Nederland

Vandaag de dag is het doodnormaal om een drone te bezitten. De regeltjes zijn wat strikter tegenwoordig, maar het is nog steeds mogelijk om bijzondere foto’s en video’s vanuit de lucht te maken. Sinds Jort zijn drone (DJI mavic) heeft bezoeken we steeds meer locaties waar het is toegestaan om met de drone te vliegen. Dit levert niet alleen fantastische plaatjes op, maar brengt ons ook op nieuwe plekjes in Nederland. Het voordeel van een drone is dat je een locatie op een totaal andere kunt ontdekken. Is Kasteel de Haar echt zo sprookjesachtig voor de vogels?

Bohemian summer at Kasteel de Haar.
Als prins en prinses betraden wij het kasteel.
Hoofdingang van het Kasteel.
Wat had ik een lol toen ik mijn been over de leeuw zwiepte en door twee man sterk gefotografeerd werd.
Alsof het ons eigen ‘huisje’ is.
De fotograaf en zijn ‘beschermengel’
Genieten van Kasteel de Haar
En zo ziet Kasteel de Haar er vanuit de lucht uit!

Heb jij Kasteel de Haar al bezocht? Of ben je van plan het kasteel binnenkort een bezoekje te brengen? Wil je meer inspiratie, wist je dat je ook een prachtige herfst wandeling kan maken rondom Utrecht?

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *