Een nieuw leven, een vernieuwde blog!

Categorieën Gedachten

Als je mij al een lange tijd volgt op mijn blog of social media is het je vast niet ontgaan dat ik even ben verdwenen. Zomaar gestopt. Er verscheen geen nieuwe foto, blog of verhaal. Het was een lange pauze. Had ik dit allemaal zo gepland?

Afstuderen

Op het moment van schrijven kan ik terugkijken op een drukke periode in mijn leven. Mijn opleiding psychologie vergde wat meer tijd van me dan verwacht. Om er ook financieel goed voor te blijven staan werkte ik veel naast mijn studie. Daarnaast werd mijn vrije tijd volgepland met met reizen of avonturen in eigen land. Uiteindelijk belandde ik telkens weer in hetzelfde schuitje: ik zat dagelijks in de bieb om te studeren. Na een dag lang studeren vanachter mijn laptop kon ik het niet meer opbrengen nieuwe content voor mijn blog te maken. Ik miste het schrijven. Nieuwe ideeën dwaalden telkens weer door mijn hoofd, maar ik moest mijn bloggend hart temmen. Het stemmetje dat zei: ‘Schrijf eens wat over je nieuwste avonturen.’ wist ik te onderdrukken. Met als gevolg dat ik bijna een half jaar afwezig was.

Grote mensen baan

Met iets meer uitloop heb ik uiteindelijk eind augustus de Master Psychologie afgerond. Een grote mensen baan waaide aan en daar zit ik dan. Een nieuw leven. Ik heb weer structuur en ritme, iedere week werk ik 36 uur. Dagelijks gaat mijn wekker om 7 uur en ben ik thuis tegen 18 uur. Dan begint het huishouden. Wat hadden de huisvrouwen het vroeger toch gemakkelijk.. Natuurlijk ben ik van plan om nog vele reizen te maken. Maar ook ik moet geloven aan het werkende leven. Althans, ik zou wel anders willen maar daar is de tijd nog niet rijp voor. Ik wil er wat van maken en zal er toch aan moeten wennen. Daarnaast wil ik mijn vrije tijd zo goed mogelijk benutten. Daarin staat gelukkig zijn bij mij bovenaan. Ik besef me inmiddels maar al te goed dat tijd kostbaar is. Ik wil niet meer iedere avond op de bank belanden om een nieuwe aflevering of tv-programma te bekijken. Nee. Ik kan mijn tijd wel beter besteden met dingen wat ik echt wil doen. Waar ik echt van geniet. Op dat moment. Want er zijn nog zoveel dingen die ik zou willen doen en bereiken in mijn leven.

Perfectionisme

Ik ben ook altijd veel te kritisch als het gaat om mijn blog. Ik was niet meer tevreden over mijn blogthema. Dat moest eerst op de schop voor ik daadwerkelijk weer een come back wou maken. Inmiddels is het zo ver en staat mijn nieuwe thema (al langer) live. Maar nee, ik wil eerst alle blogposts nog bij langs gaan om ook dat in orde te maken. Uiteindelijk ben ik zo ver, dat ik weer kan schrijven. Want eigenlijk is dat wat ik het liefst doe. Ik ben van plan wat minder kritisch naar mijn tekst en beeldmateriaal te kijken. Ik heb een blog voor mezelf en haal er voldoening uit als ik alles van me af schrijf. Natuurlijk vind ik het leuk als je een kijkje komt nemen. (En typ-, taal- en spellingsfoutjes opmerkt). Al helemaal wanneer je ook echt wat aan mijn verhalen en informatie hebt voor jouw reis! Laten we dat vooropstellen. Maar ik vind het voor mezelf belangrijk dat iedere blog mij doet herinneren aan een van de vele en mooie reisavonturen die ik gemaakt heb. Het is een mengelmoes van herinneringen in beeld en schrift. Wat me iedere keer weer even terug brengt in het verleden.

Veranderingen

Zoals je leest is er het afgelopen half jaar veel gebeurt. Ik heb veel kunnen nadenken. Het leven als millennial is iets waar ik al langer tegen aan liep. Maar inmiddels besef ik me, dat ik de enige persoon ben die keuzes maakt in mijn leven. Deze keuzes hebben dan weer direct invloed op mijn toekomst. Zolang ik door ga met leven zoals ik leefde, zal er niets veranderen. Ik ga gewoon verder opzoek naar mijzelf en de zin van het leven. Want tja, wie vraagt zich dit niet af? Aangezien ik al wat verder ben in deze zoektocht zijn er al enkele zaken in mijn leven veranderd. De bewustwording is daar. Ik ben duurzamer en veganistisch gaan leven. En ook dat wil ik graag delen met de wereld en de mensen om me heen. Je kunt hierover dan ook zeker blogposts verwachten. Mocht je nog meer ideeën of vragen hebben voor nieuwe verhalen, let me know!

Social Media Stop

Ohja, mocht je je afvragen hoe het is om van een jaar intensief gebruik te maken van social media en er vervolgens cold turkey mee te stoppen. Wat ik je sowieso van harte aan kan bevelen. Al een lange tijd merkte ik dat Instagram me toch wat meer bezighield dan ik zelf zou willen. Je kan het wel een verslaving noemen. Inmiddels vind ik het doodeng om weer een nieuwe post te plaatsen. Toch gaat dit gebeuren, maar dan met mate. Ik plaats een foto alleen wanneer ik dat wil. Want helaas is Instagram niet meer zoals het was. Het lijkt op Facebook, net voor het moment dat ik ook een paar jaar mijn Facebook had verwijderd. En dat was iets wat ik nooit gemist heb. Tja, nu heb ik toch wel weer Facebook, gewoon voor mijn blog. Dus like deze nou maar, haha!

Tot snel,

Ellis

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *