Street Art in de hoofdstad van Jordanië, Amman

Categorieën Citytrips,Jordanië
Street art in Amman

De eerste voetstappen in Amman laten je direct kennismaken met de drukke hoofdstad van Jordanië. Amman heeft veel historische bezienswaardigheden, maar ook hele unieke plekjes door gave Street Art. Perfect voor een gave foto als je het mij vraagt!

De eerste indruk van Jordanië

Bij aankomst werden we op het vliegveld ontvangen door de eigenaar van het hostel, na meerdere keren welkom geheten te worden in Jordanië stapten we zijn auto in. Het was donker, ondanks dat probeerde ik een indruk te krijgen van het land. ‘You like bedoein coffee?’, vroeg de eigenaar van het hotel en tevens chauffeur. Twijfelachtig keek ik mijn vriend aan, wat zullen we nu krijgen, om twee uur ’s nachts koffie drinken, is dit te vertrouwen..? Ik nam een nipje, iell, een sterke kruidige smaak bleef in mijn mond hangen. ‘Do you like it?’, vroeg de eigenaar. ‘Yes, it’s nice!’, probeerde ik zo dankbaar mogelijk uit mijn mond te krijgen. Mijn vriend kon er gelukkig wel van genieten. Stiekem wisselden we onze bekertjes, zodat de kopjes beiden leeg zouden zijn. We zaten ten slotte in het donker op de achterbank.

De auto stopte. Het was nog een stukje naar het hostel lopen door Downtown Amman. Mijn oog viel gelijk op de steeg met een dak van kleurrijke parapluutjes. Gekleurde bloempotten waren langs dezelfde trap aan de muur omhoog bevestigd. Een mengelmoes van Jordaniërs poseren op de trap voor een foto. Een mevrouw in burka, een ander met hoofddoek en daar tussenin stond een toerist. Het gaf me een warm gevoel van binnen.

Street Art in Amman

In Amman vind je overal tegenstrijdigheden, arm – rijk, kleurrijk – grauw of het verschil in religie bijvoorbeeld, zoals de moslims en christenen. De verscheidenheid en diversiteit maakt Amman een bijzondere bestemming. Het project Art for All past hier goed bij. Een project opgezet om Street Art in Amman te maken, zoals de naam al aangeeft, deze kunstwerken zijn voor iedereen. Kunstenaars van over de hele wereld hebben een kunstwerk gemaakt op gebouwen door de hele stad. Je raad het al de straatkunst is overal in Downtown te bewonderen. Op deze website vind je een plattegrondje met de locatie van de mooiste kunstwerken. Ook zonder plattegrondje kom je al heel veel perfecte plekjes tegen, kijk dus goed in iedere steeg die je voorbij loopt!

Hoofdstad van Jordanië, Amman

Street Art in Amman

Street art in Amman

Verwacht je dit als je aan een drukke stad in het Midden-Oosten denkt? Hopelijk dienen deze prachtige foto’s als inspiratie om ook Jordanië op jou bucketlist te zetten. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

3 gedachten op & ldquo;Street Art in de hoofdstad van Jordanië, Amman

  1. Hoi Marlies, bedankt voor je reactie! Wat gek dat de foto’s het niet doen, ik zie ze zelf wel allemaal.. Misschien ligt het aan de internetbrowser?

    1. Wat gaaf dat je tien jaar geleden al in Amman bent geweest, ik ben wel benieuwd of er veel veranderd is zeg! Ik vond het verder een prettige en vooral levendige stad. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *