Utrechtpad wandeling van Maarssen via Slot Zuylen naar Utrecht

Categorieën Nederland

Ondanks het slechte weer wilde ik nog heel even genieten van een herfstige dag. Overal zag ik de bomen verkleuren van geel naar oranje en rood. De blaadjesdwarrelden van de bomen, dit is het moment. Tijdens het wandelen van Maarssen naar Slot Zuylen, het Utrechtpad nam ik eindelijk de tijd om te genieten van de herfst, een prachtig natuurverschijnsel!

Avontuur in Nederland

Mijn blogs over Nederland nemen je mee op avontuur door ons koude kikkerlandje. Want Nederland kan ook heel mooi zijn. Inmiddels heb ik steden van Amsterdam tot Maastricht en van Groningen tot Enschede ontdekt. Ook ben ik opzoek gegaan naar de leukste dagjes weg in Nederland! Veel reizigers komen er na een aantal verre reizen achter dat Nederland veel mooier is dan we denken. Ook ik ben zo’n reiziger. Vroeger was het een verplichting om naar een leuke stad te gaan, of een wandeling in een natuurgebied te maken. Nu ben ik juist opzoek naar de verborgen pareltjes van Nederland. En dat is ook precies wat ik tegenwoordig doe als ‘gewone’ burger van Nederland. Ik hoop je te inspireren om ook het avontuur in eigen land op te zoeken, het hoeft allemaal niet zo ver weg als we denken.

Reisevent

Op zondag werd mijn vriend meegesleurd naar het Riksja Travel Reisevent. Riksja is een organisatie die helpt bij het organiseren van allerlei soorten reizen. Nu vind ik het zelf te leuk om zelf mijn reisplannen te maken en zou ik niet zo snel bij Riksja een reis boeken. Toch heb ik veel reis inspiratie kunnen opdoen. Bovendien vond ik het verhaal van Jan Versteegh (helaas geen Dennis Storm) razend interessant. Hij vertelde over zijn avonturen van 3 Op Reis en 3 Op Reis Backpack, maar dan van achter de schermen. Misschien ga ik volgend jaar wel weer!

Utrechtpad

Op internet zocht ik nog even gauw voor vertrek ‘Wat te doen in de omgeving Utrecht?’. Ik kwam al snel uit op verschillende wandelroutes in de omgeving Utrecht. Zo bestaat de wandelroute het Utrechtpad, een route door de Provincie Utrecht van maar liefst 162 kilometer lang. Vanaf Maarssen loopt etappe 11 richting het centrum van Utrecht, de Dom. Deze route sloot perfect aan bij onze dag en was zo’n twee uur wandelen. Het zou niet de hele dag droog blijven, maar we waagden ons eraan om het Utrechtpad te lopen tot aan Oud-Zuilen!

Oud-Hollandse huisjes in Maarssen.
Ding Dong.
Die kat past perfect in het plaatje.
Herfst in Oud-Zuilen!

Oud-Hollands Maarssen

Het verbaasde me echt hoe mooi het oude gedeelte van Maarssen is! Heel schattig zo’n klein stadje met oud Hollandse huisjes langs de Vecht. Ook voelde ik direct de kalme sfeer, heel anders dan in het centrum van Utrecht. En dat op nog geen tien minuten rijden! Ook waande ik me weer even terug in het vroegere leven door het zien van rasechte vissers langs de waterkant. Wat een geduld hebben die mensen!

Slot Zuylen

Onze weg vervolgden we langs de Vecht door een nieuwbouwwijk. Ondanks dat het hele grote huizen waren, hing ook hier weer een typische sfeer. Twee meiden fietsten langs ons op weg naar de hockey! Ook wandelden veel mensen met hun hond, dat kan hier erg goed. Na twintig minuten verder lopen herkenden we de weg opeens.. Ik herinnerde me dat we al eerder in Oud-Zuilen geweest waren, voor de bruiloft van mijn neef! Heel leuk om het Slot Zuylen bij daglicht te zien. Uiteraard hebben we een heerlijk warm drankje gedronken bij Bistro Bella. Het blijft een perfecte trouwlocatie!

Sprookjesachtig raampje.

Utrecht Stad

Om de dag af te sluiten pakten we de bus naar het centrum om daar nog even langs de Lush winkel te gaan. Vervolgens aten we een patatje bij de patatboer op Utrecht Centraal. Verse frieten worden nog met de handgeperst, hmmm. Met de trein waren we in een uurtje tijd terug in Zwolle. Zo heerlijk (en goedkoop) kan een dagje in de omgeving Utrecht zijn!

Benieuwd wat je nog meer rondom Utrecht kan doen? Breng een bezoek aan het schtiterende Kasteel de Haar!

Ellis is een echte low-budget backpacker. Zij geniet van elke korte en lange reis: vanaf de voorbereiding tot aan de meest spontane situaties waar ze tijdens de reis tegen aan loopt!

3 gedachten op & ldquo;Utrechtpad wandeling van Maarssen via Slot Zuylen naar Utrecht

  1. Wat een prachtige dag hadden jullie!
    Ik wilde ook nog naar dat evenement gaan maar ben er niet geraakt. Heb daar nu wel heel veel spijt van. Hopelijk volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *